UZUN AİLESİ KİMDİR?

UZUN AİLESİ KİMDİR?

17.02.2024 244

UZUN AİLESİ ANAOKULU

Okulumuz ismini ailenin büyüğü olan Güner Uzun ve eşi Ahmet Uzun’dan almıştır. Okulun yapımında Uzun Ailesi’nin yanı sıra Güner Uzun’un kardeşleri de destekte bulunmuşlardır.

Ahmet Uzun, 1933 yılında bir ailenin ikinci oğlu olarak Yalova’da dünyaya gelmiştir. 1936 yılında Samsun’un Havza ilçesinde dünyaya gelen Güner Uzun 1959 yılında Ahmet Uzun ile tanışıp evlenmiştir. Güner Uzun ve Ahmet Uzun çifti Türkiye’de zanaat alanındaki yetkinliklerini ve meziyetlerini farklı iş alanlarında gösterdikten sonra Almanya’ya yerleşmiştir.

Güner Uzun kendisini mesleği olan terziliğe adamış ve gelirlerinin büyük bir kısmını Türkiye’deki çocukların eğitimi ile ilgili hayır işlerinde kullanmıştır. Kendisini her zaman ailesine adadığı kadar yardımlaşmaya da adamıştır.

Tunç ve Tuğrul isimli iki erkek evlat sahibi olan Uzun çifti kışın Almanya’da yazın Türkiye’de vakit geçirmişlerdir. Ataköy’e olan sevgisiyle bilinen Ahmet Uzun kitap okumayı, belgesel izlemeyi, bowling müsabakalarına katılmayı, ilerleyen yaşına rağmen bisiklet sürmeyi, dans etmeyi severdi. Çift özellikle çocuk eğitimine çok önem verirdi. Kendi torunları başta olmak üzere ailedeki tüm çocukların eğitiminde önemli bir rol oynamıştır.

Uzun Ailesi, “Cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi ister.” sözünü hayat felsefesi olarak benimsemiş ve aydın nesillerin yetişmesini buna bağlamıştır. Bu bilinç ve istekle; mutlu ve sağlıklı bireylerin yetişmesi için Güner Uzun mihmandarlığında bu okul Ataköy’e bağışlanmıştır.

Güner Uzun, oğulları, oğullarının eşleri ve 5 torunu ile hala Almanya’da ikamet etmekte olup, değerli eşi Ahmet Uzun ise 2014 yılında vefat etmiştir.